Padel

En av de sporter det talats mest om de senaste åren är padel. I den här artikeln får du en kort genomgång av vad padel är för något och hur du kan hoppa på tåget och bli en padelspelare du också.

Var är padel?

Trots att padel är en relativt ny grej i Sverige så har sporten funnits sedan i slutet på 1960-talet. Padeln uppfanns av den mexikanske entreprenören Enrique Corcuera som hade tänkt anlägga en tennisbana i sin trädgård. Men eftersom att banan blev något för kort så fick Enrique tänka om och vara kreativ och kom då på att man kunde använda banans väggar som man gör i sporten squash. Padel är en blandning mellan squash och tennis.

Spela padel

Att spela padel är något vi gjort här i Sverige sedan slutet på 1990-talet. Men det är först nu de senaste åren som sporten har blivit populär. Numera finns det padelbanor i nästan alla städer och orter runt om i hela Sverige och det byggs hela tiden nya. Så om din ort inte redan har en padelhall kommer det med stor sannolikhet finnas en inom en snart framtid.

Padel är alltså en sport som spelas i en bana som finns i padelhallar. Du betalar en avgift mot att använda en av padelhallens banor under en viss tid. För att spela padel krävs det att ni är åtminstone två personer. Men standard är att man är fyra och spelar i tvåmannalag. Men att spela en mot en är ett bra sätt att träna padel på.

När du spelar padel använder du ett padelracket som du kan låna på plats eller köpa ett eget i fysiska butiker eller från en butik som säljer sportprodukter online. Padelrackets är särskilt utformade för att man ska kunna slå iväg bollen som används i padel. Till skillnad från tennisrackets och de rackets som används i squash har inte padelrackets några strängar utan har istället en tjock yta med hål i sig vilket gör det möjligt för spelaren att slå iväg bollen med en bättre kraft.

Varför spela padel?

Trots att padel är en snackis just nu är det många som ännu inte har provat på sporten. Att spela padel har många fördelar och i den här delen går vi igenom några av dem som borde göra dig övertygad om att testa på padel om du inte redan har gjort det.

Enkelt

Att spela padel är väldigt enkelt. Det är en sport som går snabbt att lära sig. Om du någon gång har spelat tennis eller squash kommer du ha lätt att lära dig att spela padel.

Socialt

En stor anledning till varför padel är en väldigt populär sport att spela är för att det är en social sport. Padel är en sport du kan spela tillsammans med dina kollegor på lunchrasten, med dina vänner, med personen du träffar och med din familj.

Bra motion

Att spela padel ger dig bra motion. En bra grej med padel är att det är spelarna som bestämmer vilken tempo. Ni kan spela padel för att få en enkel motion, men också för att få ett bra träningspass.

cocktail