Hitta din idrott

Idag finns det ett stort utbud av olika idrotter, från fotboll och tennis till hundagility och judo. Alla kan hitta en sport som de gillar, men det kan vara svårt att hitta rätt när utbudet är så stort. Du ska här få några råd att tänka på när du ska hitta din ultimata idrott!

Lagidrott eller individidrott?

Det finns utpräglade lagpersoner som håller på med individidrotter, och introverta som utövar lagsporter – det finns ingen given regel vilken idrott som du kommer att tycka om. Men, det sätt som du tycker om att vara social, kan ge en fingervisning om vilken idrott som kommer att passa dig bäst.

Om du har svårt att ta en promenad på egen hand, kan det vara bättre att satsa på en idrott där du garanterat kommer få umgås mycket med andra; fotboll, innebandy eller ett gympapass. Om du däremot tycker om att få promenera på egen hand och inte vill bli störd hela tiden när du idrottar, så kan en individsport passa dig bättre; ridning, tennis eller löpning. De flesta av oss har både sidorna i oss och oavsett idrott så ingår det mycket gemenskap. Men om du är mycket social så kommer löpning på egen hand troligtvis kännas jobbigt i längden.

Våga testa

Många idrottsklubbar har prova-på dagar då man kan få komma och testa deras idrott. Även om du inte tror att ishockey är din kopp kaffe, så kan du ändå gå dit. Ibland upptäcker man att något var roligare än vad man trodde, och i annat fall så får du en bekräftelse på vilka slags idrotter som du kommer gilla och inte gilla. Lycka till!

cocktail